Wildzwijnburger met romige mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met romige mosterdsaus

Wildzwijnburger met romige mosterdsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

Mensen eten al bijna 4000 jaar knoflook! Geen wonder dat het een hoofdbestanddeel is van zoveel gerechten en in keukens van over de hele wereld.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

50 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3435 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten58.1 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels19.3 g
Eiwitten28.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 potten water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in schijfjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met het bouillonblokje in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk, 1/3 van de boter en de helft van de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook in de andere pot de sperziebonen en wortelschijfjes in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/3 van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de Oatly kookhaver, rodewijnazijn en de overige mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren de overige ui, de overige knoflook en de overige boter toe aan de pot met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.