-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
100 gram
Gesneden rodekool
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe, Eieren Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Soja)
25 gram
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
20 gram
Cranberrychutney
(Bevat Mosterd)
10 gram
Tuinkers
25 gram
Danablu
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Snijbiet en veldsla
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Honing
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietje van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30-40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Zorg ervoor dat de briochebroodjes later ook nog in de oven passen.
Hak de geschaafde rode kool fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el honing met het citroensap, peper en zout.
Voeg de rode kool, de appel en de munt toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de rode ui in halve ringen. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten mee met de frieten in de oven.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3-5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en werk af met de waterkers. Top af met de danablu.
Meng de snijbiet en veldsla met de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de rodekoolsalade, ovenfrietjes en mayonaise.