Je bereidt een bakplaat vol met spruiten en peen. Daarbij bak je een bijzondere worst van wildzwijn, waarvoor je zelf de sinaasappeljus maakt. Je serveert er je aardappelen bij die je extra op smaak brengt met knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
150 gram
Spruiten
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Handsinaasappel
1 stuk(s)
Wildzwijn-rundersaucijs
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in plakken.
Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de knoflook toe en haal de deksel van de pan.
Halveer ondertussen de spruiten en meng met de peen, tijm en de overige olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de helft van de benodigde sinaasappel in schijfjes en pers het sap van de overige sinaasappel uit.
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de wildzwijnworst, afgedekt, in 10 minuten rondom bruin. Voeg de laatste 2 minuten de sinaasappelschijfjes en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de wildzwijnworst en garneer met de sinaasappeljus.