Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2.5 gram
Verse krulpeterselie
4 plak(ken)
Achterham
50 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepot of een grote pot met deksel (zie Tip 1). Kook in een andere pot met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen (zie Tip 2).
Tip 1: Heb je geen aspergepot of hoge pot in huis? Je kunt ook een lagere pot gebruiken – leg de asperges er dan plat in.
Tip 2: Je kunt de ham ook warm eten. Verwarm de oven dan nu voor op 175 graden. Verpak in stap 5 de hamsneetjes in aluminiumfolie en verwarm ze 5 minuten in de voorverwarmde oven voordat je ze oprolt.
Was of schil de aardappelen grondig en halveer ze. Snijd de grote aardappelen in kwarten. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Kook de asperges 12 - 15 minuten in de aspergepot of de grote pot met deksel. Kook de eieren de eerste 8 minuten met de asperges mee (zie Tip). Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.
Tip: Liever een zachtgekookt ei? Haal het ei dan na 5 minuten uit de pan.
Schenk de hollandaisesaus in een steelpan en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het serveren de boter in een tweede steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd doormidden. Haal de hamsneetjes van elkaar en rol ze op.
Tip: Heb je geen tweede steelpan? Gebruik dan een kleine pan.
Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de hamrolletjes erbij. Schenk de gesmolten boter over de aardappelen en leg de halve eieren op de asperges. Garneer met de warme hollandaisesaus.