Witte asperges met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met warmgerookte zalm

Witte asperges met warmgerookte zalm

met beurre blanc, krieltjes en gekookt ei

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Eieren
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

50 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2701 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten48.7 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in twee ruime potten met deksel.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.

Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.

Aardappelen koken
2
  • Kook de aardappelen 5 - 7 minuten in een por met deksel. Voeg het ei toe en kook samen 7 - 8 minuten (zie Tip). 
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Haal het ei voorzichtig uit de pot. Pel en halveer het ei. Giet daarna de aardappelen af en voeg 1/2 el boter per persoon en de helft van de peterselie toe aan de aardappelen. Schep om, breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg de eieren voorzichtig toe zodat ze niet breken. Je kunt de eieren ook in een aparte pot koken.

Asperges koken
3
  • Zet ondertussen de asperges rechtop in de tweede pot met deksel en kook ze in 7 - 10 minuten gaar.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Om te controleren of ze gaar zijn, kun je met een vorkje in het kopje van de asperge prikken. Wanneer je hier geen weerstand meer voelt zijn ze gaar.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op laag vuur. Voeg de beurre blanc toe en verwarm al roerend 2 - 3 minuten, zodat de saus niet aankoekt.
  • Verdeel de aardappelen over de borden en leg de witte asperges ernaast. 
  • Leg de zalmsnippers op de witte asperges en schenk de beurre blanc eroverheen. Serveer met het ei.