Je hebt voor de eerste keer een vegetarische wortel-pompoenburger in je box. Deze burger heeft een lichtzoete smaak. De zelfgemaakte limoenmayonaise die je erbij serveert zorgt weer voor een friszure tegenhanger. Laat je ons via de website of de HelloFresh-app weten wat je ervan vindt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Zoete aardappel
1 tl
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Limoen
1.5 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
30 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Wortel-pompoenburger
(Bevat Eieren, Gluten)
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de zoete aardappel en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en de Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 15 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de dille fijn.
Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.
Meng in een saladekom de dille en tomaat met de rucola en veldsla. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel-pompoenburger 2 – 3 minuten per kant.
Schep de salade op de borden en verdeel de zoete aardappel erover. Leg de wortelpompoenburger erop. Garneer de wortelpompoenburger met een klein beetje van de limoenmayonaise en serveer de rest van de mayonaise ernaast.