Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
25 gram
Spekreepjes
4 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
10 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
2 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Kook de wortel en aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee potten voor de wortel en aardappelen.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 7 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Verhit een klontje boter in een sauteerpan. Laat de prei 5 - 7 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de pan van de spekjes opnieuw op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe. Bak de gehaktballetjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart (zie Tip). Voeg opnieuw een klontje boter toe en roer de ketjap en de helft van de mosterd erdoorheen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat het geheel zachtjes indikken tot serveren.
Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de saus.
Voeg de prei toe aan de pot met aardappelen en wortel. Stamp de aardappelen, wortel en prei grof met een aardappelstamper. Voeg een klontje boter, de overige mosterd en een scheutje melk toe. Roer de spekreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de wortel-preistoemp over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de saus erover.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!