Mini-tortilla's met knapperige garnalen en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en appel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en appel

met rode kool en wortel

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1.5 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers19 g
Vezels9 g
Eiwitten21.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout.
  • Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.
  • Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.
  • Garneer met het venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?