Wraps met krokant gebakken garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met krokant gebakken garnalen

Wraps met krokant gebakken garnalen

met gefrituurde uitjes, appel-koolsla en tomaat

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Ei)

1.5 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3170 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten22.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Leg de garnalen in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in de kom met 1/3 van de mayonaise. Haal de garnalen vervolgens door de panko.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla's in de microgolf te verwarmen. In dat geval hoef je de oven niet voor te verwarmen.

Garnalen bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes. 

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als garnering.

Koolsla maken
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de rode kool, witte kool en wortel met de appel. Voeg de honing, de witte balsamicoazijn en de overige mayonaise toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Verwarm je de tortilla's in de microgolf? Leg de tortilla's dan op een magnetronbestendig bord en verwarm 30 seconden. Herhaal tot de tortilla's warm zijn.

Serveren
4
  • Verdeel de koolsla over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. 
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.