Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

110 gram

Biefstukpuntjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

100 gram

Witte kool en wortel

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.8 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie Tip).

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe aan de marinade of serveer alle rode peper apart om mee te garneren.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten (zie Tip).

Tip: Hoe langer je het vlees marineert, hoe meer smaak het krijgt. Heb je 's ochtends tijd? Maak de marinade dan al, meng met de biefstuk en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker (zie Tip). Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je een twist geven aan het zoetzuur? Meng dan de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer.

Wraps opwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, broccoli, zalm en melk.

Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige zoetzure komkommer ernaast.