Wraps met biefstukreepjes en patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met biefstukreepjes en patatjes

Wraps met biefstukreepjes en patatjes

met zoetzure komkommer en muntmayonaise

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Water voor saus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten96.2 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels13.9 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Hapjespan
Aluminiumfolie
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe, meng goed en bewaar apart. 
  • Was de aardappelen en snijd in wedges (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je op je calorie-inname let, bereid dan slechts de helft van de aardappelen. De rest kun je een andere keer gebruiken.

Saus maken
2
  • Breng een bodempje water aan de kook in een sauteerpan met deksel. Voeg de aardappelen toe aan de sauteerpan en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de mayonaise, het water en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika, knoflook en oregano 4 - 6 minuten. 
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de honing toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Griekse kruidenmix toe aan de pan met aardappelen en meng goed. Bak de aardappelen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Besmeer de tortilla's met de muntmayonaise.
  • Vul de tortilla's met de groenten, biefstukreepjes en zoetzure komkommer.
  • Serveer met de patatjes.