Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

Wraps met halloumi en gekarameliseerde ui

met cranberrychutney en oregano

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3749 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers28 g
Vezels4.3 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.
  • Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.
Ui karameliseren
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de rode ui in de droge pan 6 - 8 minuten.
  • Voeg daarna per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed.
  • Verwarm de chutney nog 2 - 3 minuten.
Halloumi bakken
3
  • Verhit een andere koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de halloumi 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de gemengde sla doorheen.
  • Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat en de halloumi-frietjes.
  • Garneer met de chutney van ui en cranberry.
  • Meng de overige tomaat en komkommer door de gemengde sla en serveer de salade erbij.