Wraps met Mexicaans gekruide heek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met Mexicaans gekruide heek

Wraps met Mexicaans gekruide heek

met avocado, koriander en sriracha-koolsla

De combinatie van zeevruchten en de Mexicaanse keuken vindt zijn oorsprong in de kustgebieden van Mexico, waar verse vis en schaaldieren in overvloed aanwezig zijn.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Vis
Mosterd
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2869 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels8.1 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de rode kool, witte kool en wortel met de sriracha-mayo, de wittewijnazijn, de suiker en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Vis bakken
2
  • Dep de vis droog met keukenpapier en halveer de vis. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak)
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Avocado snijden
3
  • Besprenkel de vis met de honing, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de koolsla, slamix, vis en avocado.
  • Garneer met de overige koriander.
  • Rol de tortilla's op en serveer.