Zeebaars piccata met broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars piccata met broccolini

Zeebaars piccata met broccolini

met kappertjes-botersaus en rozemarijn-aardappelwedges

Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in sneetjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, roomboter en kappertjes.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Broccolini

100 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

60 ml

Water

1.5 el

[Plantaardige] boter

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten37.2 g
waarvan suikers2 g
Vezels9.5 g
Eiwitten35.4 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij en voeg de helft van de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar, of langer als je het graag wat zachter hebt. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak nog 2 minuten al roerend verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
3

Verhit ondertussen 2/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit de overige boter in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe. Voeg de overige aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelwedges, broccolini en vis over de borden. Besprenkel met de saus en serveer met de overige citroenpartjes.