Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in sneetjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, roomboter en kappertjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelwedges
120 gram
Zeebaarsfilet
(Bevat Vis)
100 gram
Broccolini
100 gram
Spinazie
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Kappertjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ el
Zonnebloemolie
60 ml
Water
1.5 el
[Plantaardige] boter
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij en voeg de helft van de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar, of langer als je het graag wat zachter hebt. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak nog 2 minuten al roerend verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 2/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Hak de peterselie grof.
Verhit de overige boter in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe. Voeg de overige aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de aardappelwedges, broccolini en vis over de borden. Besprenkel met de saus en serveer met de overige citroenpartjes.