Zelfgemaakte boomstammetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, wortel en aardappelpuree

Je ziet ze vaak kant-en-klaar bij de slager liggen, maar vanavond ga je zelf boomstammetjes maken. Zo kun je zelf bepalen hoeveel kaas en kruiden je gebruikt. Het is niet alleen lekker om het zelf te maken, het is ook vrij eenvoudig. Dat wordt ouderwets genieten!

Allergenen:
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Varkensboerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Kruimige aardappelen

375 gram

Wortel

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Gehakt mengen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits het ei. Meng het gehakt in een grote kom met een halve eierdooier per persoon, de kaas en de helft van het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 boomstammetjes per persoon en leg ze in de koelkast tot gebruik.

Peen en aardappelen snijden
2

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de peen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de peen – laat een klein stukje groen zitten – en schil dan de peen.

Boomstammetjes maken
3

Verdeel het overige paneermeel over een diep bord en doe de gedroogde rozemarijn in een kleine kom. Druk de zijkant van elk boomstammetje eerst in de rozemarijn en rol het dan door het paneermeel. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak 12 – 16 minuten in de oven.

Groenten koken
4

Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar in een van de pannen met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Kook de peen met een snuf zout in 6 – 8 minuten gaar in de andere pan met deksel. Voeg in de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de peen en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peen en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de puree over de borden. Serveer met de peultjes en peen.