Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Mesclun
100 gram
Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Hamburgerbroodje met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerroodjes bij de frieten in de oven.
Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp 1/4 van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne schijfjes. Houd 3 schijfjes per persoon apart ter garnering.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Houd 5 mesclunblaadjes per persoon apart om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelschijfjes en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.
Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur. Het gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburger en de ui 7 minuten (zie Tip). Keer de hamburger en bak nog 4 minuten. Dek de pan af en bak nog 3 minuten.
Tip: Je kunt de appelschijfjes ook meebakken met de ui voor een zoete draai aan je burger!
Snijd de hamburgerbroodje open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de achtergehouden appelschijfjes en mesclun erop. Leg vervolgens de hamburger en ui erop. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.