Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Kipfilethaasjes
1.5 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.
Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.
Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een pankolaagje.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 – 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben.
Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pikante chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.