Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met frisse salade

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

BBQ-rub

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rundergehakt

⅓ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

15 gram

Geraspte belegen kaas

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 gram

Roomkaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1020 kcal
Energie (kJ)4268 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.1 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Deegroller
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel met een grove rasp.

Vulling bereiden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de BBQ rub, het gemalen komijnzaad en de kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit, meng de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Deeg uitrollen
3

Rol het quichedeeg uit op het bakpapier. Rol met een deegroller het deeg dunner en groter (zie Tip). Pak een kleine kom en duw, met het open gedeelte, 2 - 3 cirkels per persoon uit het deeg. Maak van het eventuele overige deeg nog een extra cirkel.

Tip: Heb je geen deegdoller? Gebruik een glazen fles.

Empanada's maken
4

Schep wat van de vulling op de helft van een cirkel deeg, maar houd de rand vrij. Strooi wat geraspte belegen kaas over de vulling en vouw de lege helft van het deeg over de belegde helft, tot de vorm van een halve maan (zie Tip 1). Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke empanada (zie Tip 2). Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

Tip: Tip 1: Het is niet erg als je vulling overhoudt. Dit kun je gebruiken in de volgende stap. Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan geen kaas. De kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1/4 limoen, peper en zout. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Roer de tomaat en komkommer door de dressing in de saladekom. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade (zie Tip).

Tip: De overige vulling kun je ook de volgende dag in een lunchsalade verwerken of gebruiken om een broodje mee te beleggen.

Serveren
6

Verdeel de empanada's over de borden. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.