Laat je zelfgemaakte worstenbroodjes glimmen - bestrijk de bovenkant van het deeg met geklutst ei of melk voor ze in de oven gaan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Appel
30 gram
Veldsla
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 tl
Wittewijnazijn
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Knijp het worstvlees uit het vel en verdeel het over het midden van het deeg. Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer met je vinger een beetje water op één rand van het deeg.
Rol het bladerdeeg vanuit de niet-ingesmeerde kant om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Bereid de bouillon. Snipper de ui en halveer de krieltjes. Verhit de boter in een diepe pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui 2 minuten. Blus af met de bouillon, voeg de krieltjes toe en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Snijd de komkommer in blokjes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng in een saladekom de overige ui met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de krieltjes, de veldsla en de appel toe aan de saladekom. Meng goed.
Serveer de worstenbroodjes met de salade en garneer met de pompoenpitten.