Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof

Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof

met jalapeño, kokosmelk en rijst

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Gesneden jalapeño's

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

150 ml

Kokosmelk

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvis

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)800 kcal
Energie (kJ)3347 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.2 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Hak de jalapeño's fijn (zie Tip).
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer ze apart aan tafel.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui, jalapeño's en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de kokosmelk (zie Tip) en de cherrytomaten in blik toe.
  • Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Koken
3
  • Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Dep de koolvis droog en snijd in blokjes van 3 bij 3 cm.
  • Voeg, vlak voor serveren, de koolvis toe aan de pan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze, extra fijn, mee.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Schep de Mexicaanse visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!