Zoete hutsepot met rookworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutsepot met rookworst en spekjes

Zoete hutsepot met rookworst en spekjes

met wortel en saus van ui

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Varkensrookworst

40 gram

Spekreepjes

40 gram

Pikante uienchutney

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

1

[Plantaardige] melk

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3702 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels22.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een grote pot met deksel voor de aardappelen en de wortel. Verkruimel het bouillonblokje erboven (zie Tip). Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen en wortel in grove stukken. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot met kokend water en kook de aardappelen met de wortels, afgedekt, 15 - 18 minuten (zie Tip). Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Koken en stampen
2

Haal de rookworst uit de verpakking en kook de laatste 7 minuten mee met de aardappelen en wortel. Haal de rookworst vervolgens uit de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een stoemp. Voeg de mosterd en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe en meng goed.

Spekreepjes bakken
3

Verhit ondertussen een pan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en houd apart. Bewaar de pan voor de volgende stap.

Ui bakken
4

Bak de ui met een snuif zout 4 - 6 minuten in de pan van de spekjes op laag vuur (zie Tip). Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de uienchutney en de bouillon toe aan de pan met ui. Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuut pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tip: Door het vuur laag te houden worden de uien zacht en zoet. Voor krokantere uitjes zet je het vuur hoger - ze smaken dan wel minder zoet.

Afwerken
5

Voeg de spekreepjes, 1/2 el boter per persoon en een klein scheutje kookvocht of melk toe aan de hutsepot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Halveer de rookworst. Schep de hutsepot op de borden en serveer met de rookworst. Schep de saus van ui over de hutsepot.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.