Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaiiaanse Huli Huli kip. Huli betekent draaien, wat eer doet aan dit recept - de kip wordt namelijk meerdere malen gedraaid tijdens het grillen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
3 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
¼
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Kippendijfilet
90 gram
Conchiglie
1 stuk(s)
Wortel
1.32 stuk(s)
Lente-ui
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
30 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
2 el
[Plantaardige] melk
¼ el
Zonnebloemolie
1 tl
Mosterd
2.5 tl
Wittewijnazijn
½ el
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook, sojasaus, sesamolie en per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1/2 el bruine suiker en 1 tl wittewijnazijn. Leg de kippendij in de kom en laat minimaal 5 minuten marineren. Schep af en toe om.
Kook de conchiglie, afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel kort onder koud water. Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 5 – 6 minuten rondom bruin. Voeg de marinade van de kip en het witte deel van de bosui toe en verlaag het vuur. Braad de kippendij, afgedekt, nog 10 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en voeg de mangochutney toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een grote saladekom de mayonaise met per persoon: 2 el melk, 11/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Voeg de geraspte wortel, het groende deel van de bosui en de conchiglie toe aan de saladekom en meng door de dressing. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Haal de kippendijfilet uit de pan en snijd in reepjes. Kook eventueel de marinade van de kip verder in om de gewenste dikte te krijgen.
Verdeel de radicchio en ijsbergsla over de borden. Schep de pastasalade op de sla en verdeel de kippendij over de borden. Besprenkel de kip met de saus uit de koekenpan.