Volkoren tempehwraps met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren tempehwraps met mangochutney

Volkoren tempehwraps met mangochutney

met knapperige komkommer-koolsla en peer

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Witte kool en wortel

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers34.7 g
Vezels13.9 g
Eiwitten27.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakken.
  • Snijd de ui in halve ringen.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Koolsla maken
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met de wittewijnazijn en een snuif zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook en zoete Aziatische saus. 
  • Snijd de limoen in partjes.
Tempeh bakken
3
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tempehblokjes en de ui 2 - 3 minuten al roerend, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Voeg de saus toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de peer in 2 - 3 minuten zacht en lichtbruin.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla, peerplakjes, ui en tempeh over de mini-tortilla's.
  • Serveer met de limoenpartjes.