In dit recept ga je aan de slag met een de Carosello Tondo di Manduria, een wel erg unieke komkommersoort uit het zonnige Italiaanse Puglia. Deze komkommer heeft een frisse en meloenzoetige smaak. Hoe rijper de komkommer, hoe zoeter de smaak. Uiteindelijk kan de groente zelfs oranje-geel kleuren. Op dat moment is hij echt te vergelijken met een gewone meloen, zo zoet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
45 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
stuk(s)
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de flute in blokjes van 1 cm. Meng in een kom de olijfolie met de helft van de knoflook en de tijm. Verdeel de blokjes flute over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 deel van de knoflookolie. Bak 5 – 7 minuten in de oven.