Zomerse pastasalade met meloenkomkommer, avocado en croutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse pastasalade met meloenkomkommer, avocado en croutons

Zomerse pastasalade met meloenkomkommer, avocado en croutons

In dit recept ga je aan de slag met een de Carosello Tondo di Manduria, een wel erg unieke komkommersoort uit het zonnige Italiaanse Puglia. Deze komkommer heeft een frisse en meloenzoetige smaak. Hoe rijper de komkommer, hoe zoeter de smaak. Uiteindelijk kan de groente zelfs oranje-geel kleuren. Op dat moment is hij echt te vergelijken met een gewone meloen, zo zoet!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

45 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

stuk(s)

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3381 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Grote kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de flute in blokjes van 1 cm. Meng in een kom de olijfolie met de helft van de knoflook en de tijm. Verdeel de blokjes flute over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 deel van de knoflookolie. Bak 5 – 7 minuten in de oven.