Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen

Boboti is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht en bestaat altijd uit gehakt en specerijen en een laag van ei, melk en kurkuma. Wij hebben er Hollandse bloemkool aan toegevoegd. Ook het gehakt is van koeien van Hollandse bodem, namelijk van het Maas-Rijn-Ijsselrund.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Sulfiet
Eieren
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

½

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

125 gram

Bloemkool

½

Appel

110 gram

Rundergehakt

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

1

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 gram

Pandanrijst

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)901 kcal
Energie (kJ)3770 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Ovenschaal
Kom

Instructies

Snijd de appel in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (jonagold) in blokjes.

Voeg de appel en de helft van de rozijnen toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt, de currykruiden, peper en zout toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de appel en de helft van de rozijnen toe.

3

Breng ondertussen 400 ml water in een pan met deksel aan de kook voor de pandanrijst.

4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en verdeel het gehakt-groentenmengsel over de ovenschaal. Druk goed aan met een lepel.

Kluts de eieren met een scheutje melk.
5

Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk. Verdeel dit over de ovenschaal en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

6

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de overige rozijnen door de rijst.

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met rijst.
7

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de rijst.