Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
15 gram
Gesneden jalapeño's
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
150 ml
Kokosmelk
½ blik(ken)
Kerstomaten in blik
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Koolvis
7.5 gram
Knoflookpuree
½ el
[Plantaardige] boter
⅓ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer apart. Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.
Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze extra fijn mee.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!