Flammkuchen met zuurkool en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met zuurkool en spekjes

Flammkuchen met zuurkool en spekjes

met prei, zoete aardappel en uiensaus

Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Zuurkool

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

50 gram

Spekreepjes

50 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten74.9 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels7.7 g
Eiwitten19.3 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de prei in dunne ringen. Weeg de juiste hoeveelheid zoete aardappel en zuurkool af. Was of schil de zoete aardappel en schaaf deze vervolgens met een dunschiller of kaasschaaf in dunne schijfjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de zoete-aardappelschijfjes en prei toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit een tweede pan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de roomkaas met de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met het roomkaas-mosterdmengsel. Beleg met de zuurkool en verdeel de gebakken prei en zoete aardappel erover. 
  • Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven. 
Uiensaus maken
3
  • Bereid ondertussen de bouillon (zie Tip). Snipper de ui.
  • Voeg de ui toe aan de pan met het bakvet en bak 6 - 8 minuten op laag vuur, of tot de uien zacht zijn.
  • Voeg de uienchutney en bouillon toe aan de pan met de ui. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en laat 4 minuten zachtjes indikken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

Serveren
4
  • Verdeel de flammkuchen over de borden. 
  • Garneer met de gebakken spekjes. 
  • Verdeel de uiensaus eroverheen.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.