Zwarte tagliatelle met chorizo en grote garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarte tagliatelle met chorizo en grote garnalen

Zwarte tagliatelle met chorizo en grote garnalen

in tomatensaus met rucola en grana padano

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Tarwe
Weekdieren
Eieren
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Zwarte tagliatelle

(Bevat Tarwe, Weekdieren, Eieren)

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Chorizoblokjes

½

Tomatenpuree

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1022 kcal
Energie (kJ)4276 kJ
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten86.2 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten48.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de zwarte tagliatelle.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal de chorizoblokjes uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, rode ui en rode cherrytomaten 2 - 3 minuten in het vet van de chorizo.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg vervolgens de kookroom, garnalen en Siciliaanse kruiden toe en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta koken
3
  • Kook de zwarte tagliatelle, afgedekt, in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen de chorizo opnieuw toe aan de koekenpan met saus.
  • Zet het vuur laag en laat de saus verder inkoken tot de pasta gaar is.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Serveren
4
  • Roer de zwarte tagliatelle en 1 - 2 el kookvocht per persoon door de saus. Meng goed.
  • Verdeel de rucola over de borden. Leg hierop de pasta.
  • Garneer met de grana padano-vlokken.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?