Verse tagliatelle met grote scampi's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met grote scampi's

Verse tagliatelle met grote scampi's

met Brandt & Levie varkensworst in pikante tomatensaus

Panko is een soort paneermeel uit Japan met een extra grove korrel. Dit geeft een extra knapperig korstje bij het bakken!

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

65 gram

Grote scampi's

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4273 kJ
Energie (kcal)1021 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten44.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan met goede anti-aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg daarna de gesneden paprika, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Snijden
3

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in partjes. Snijd de peterselie fijn. Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pot met water aan de kook voor de verse tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.

Panko bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur en bak de panko 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren. Voeg de gebakken panko toe aan een kom, samen met de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon. Meng goed.

Scampi's bakken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook en de scampi's toe. Bak 2 - 4 minuten, of tot de scampi's gaar zijn. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de overige krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote scampi's erop. Garneer met de panko.