Aardappel-preivelouté met waterkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappel-preivelouté met waterkers

Aardappel-preivelouté met waterkers

met room en zelfgemaakte croutons van tomatenfocaccia

Wist je dat waterkers familie is van wasabi? Het geeft een frisse pittigheid aan de velouté en je kunt het gebruiken als mooie garnering, dus vergeet niet om een paar blaadjes apart te houden.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

75 gram

Tuinkers

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3338 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.8 g
Eiwitten17 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Koken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken.

Snijden
3

Snijd de focaccia met zongedroogde tomaten in kleine blokjes voor de croutons. Knip de waterkers van het plantje en hak grof.

Croutons bakken
4

Meng de blokjes focaccia in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de focaccia over een bakplaat met bakpapier en bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.

Velouté maken
5

Voeg de waterkers toe aan de soep en laat nog 5 minuten koken. Mix met een staafmixer tot een romige soep. Meng met de kookroom en 1/2 el roomboter per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de soep van waterkers in kommen of soepborden. Garneer met de croutons van focaccia.