Couscous met kipgyros, koolrabi en frisse muntyoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met kipgyros, koolrabi en frisse muntyoghurt

Couscous met kipgyros, koolrabi en frisse muntyoghurt

Deze week ga je koken met koolrabi, een groente met een lichtpittige koolsmaak. Je kunt koolrabi rauw eten, maar deze week ga je de groente bakken, waardoor de structuur zachter wordt en de smaak milder. Het snijden van de koolrabi kan met een lastig klusje zijn. Op onze blog geven we je tips!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Gele paprika

⅓ stuk(s)

Limoen

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

110 gram

Kipgyros

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Naturel yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)701 kcal
Energie (kJ)2933 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Hapjespan

Instructies

Snijd de groenten
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous. Snipper de rode ui. Snijd de koolrabi in blokjes van ½ cm. Snijd de paprika in blokjes. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Bak de couscous
2

Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg het kokend water toe. Laat de couscous 10 minuten, afgedekt, wellen.

3

Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak 10 - 12 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Voeg halverwege de paprika en ½ el limoenrasp per persoon toe.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Maak de saus van yoghurt
5

Hak ondertussen de munt fijn. Maak in een kom een saus van de yoghurt, 1 tl limoensap per persoon en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak de couscous los met een vork en voeg samen met de groenten toe aan de kipgyros. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie en ½ el limoensap.

Garneer met de saus
7

Verdeel de couscous over de borden. Garneer met de yoghurt, overige munt en eventueel het overgebleven limoenrasp.