Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
⅔ stuk(s)
Koolrabi
½ el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
150 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de peterselie fijn.
Voeg de culinaire room, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pot. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de orzo in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kool en ui, afgedekt, 9 - 11 minuten.
Voeg de knoflook toe aan de pan met koolrabi en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de koolrabi gaar en goudbruin is. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.
Meng de koolrabi met de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). Serveer de orzo op borden. Garneer met de hazelnoten en de peterselie.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.