Vietnamese curry met gemarineerde varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese curry met gemarineerde varkenshaas

Vietnamese curry met gemarineerde varkenshaas

met verse udonnoodles, paksoi en sugar snaps en kroepoek

Le nom « choï » signifie « légume » en chinois. L'am-choï est un peu amer et légèrement épicé - car il est apparenté à la plante de moutarde !

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Vis
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

100 gram

Amchoi

50 gram

Sugarsnaps

5 gram

Verse koriander

25 gram

Vegetarische kroepoek

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)820 kcal
Energie (kJ)3432 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Varkenshaas marineren
1

Meng de varkenshaas in een kom met de ketjap en hoisin. Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.

Voorbereiden
2

Snijd 1/4 rode peper per persoon heel fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in dunne reepjes (hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe aangenamer het is om te eten). Snijd de limoen in 8 parten.

Smaakmakers aanbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.

Overige elementen toevoegen
4

Voeg vervolgens de sugarsnaps en paksoi toe en bak nog 1 minuut. Kruid met peper. Voeg hierna de vissaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg de undonnoedels toe, roer ze door de curry en laat ze 3 minuten mee koken.

Vlees bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot die gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaas plakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenparten. Serveer met de kroepoek.