Broccolini is geen mini-broccoli, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Een lekkere groente met een opvallend lange steel. De smaak zit ergens tussen broccoli en groene asperges in.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Broccolini
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 gram
Verse bieslook
½ el
[Plantaardige] boter
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Breng water aan de koom in een ruime steelpan met deksel. Voeg, zodra het water kookt, de eieren voorzichtig toe en kook ze, afgedekt, in 10 - 12 minuten hard. Pel de eieren en prak ze in een diep bord. Snijd de bieslook fijn. Meng de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.
Leg de broccolini in een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccolini 10 - 12 minuten in de oven. Verwarm ondertussen de hollandaisesaus in de steelpan van de eieren 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteeerpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteeerpan en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en bak de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappeltjes en de broccolini over de borden. Leg de dorade schuin tegen de broccolini. Verdeel de eiersalade en de spinazie ernaast. Serveer met de hollandaisesaus.