Köfte komt in veel internationale keukens voor en in jouw keuken maak je vandaag een vegetarische variant met falafelballetjes. Je brengt het gerecht op smaak met baharat, wat 'kruiden' betekent in het Arabisch. Deze kruidenmix brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
45 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
½ tl
Baharat
1 tl
Gemalen komijnzaad
100 ml
Passata
15 gram
Sultana rozijnen
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
125 gram
Falafel met tomaat
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 150 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van het gekookte water bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de baharat en komijn toe en bak al roerend 1/2 minuut. Voeg de passata, rozijnen en het overige kokende water toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook, afgedekt, 10 minuten.
Meng ondertussen in een saladekom 1/3 van de spinazie met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en roer de helft van de peterselie en munt door de couscous.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel 3 – 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak het naanbrood 1 – 2 minuten per kant.
Voeg de overige spinazie toe aan de hapjespan, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.
Leg de falafel in de saus en garneer de saus met de overige peterselie en munt. Verdeel de couscous over de borden en schep de saus erover. Serveer het gerecht met de salade, het naanbrood en de yoghurt.