Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano

Farfalle met pesto en Parmigiano Reggiano

met basilicum, spinazie en rode peper

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3120 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten24.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Kook water met een snuif zout in een pot voor de pasta.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de pasta voor 11 - 13 minuten. Giet daarna af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Op smaak brengen
3
  • Roer de spinazie door de pan met prei en laat slinken.
  • Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de pan samen met de pasta, de helft van de basilicum en de helft van de geraspte Parimgiano Reggiano.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.