USPs: in de gerecht combineren we de smaken van land (de spekjes) en de zee (de Noordzeegarnalen). Het deeg is kant-en-klaar: makkelijk! Bij dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht eet je een frisse salade. Graag ook iets te vertellen over de oorsprong van Flammkuchen, een gerecht dat in Duitsland en Frankrijk wordt gegeten (de Franse naam is tarte flambee)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Spekreepjes
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2.5 gram
Verse bieslook
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
40 gram
Salademix met zonnebloemscheuten
50 gram
Noordzeegarnalen
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten.
Klop in saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.
Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.