Griekse platbroodpizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met witte kaas en olijven

In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte belegen kaas

10 gram

Leccino-olijven

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)688 kcal
Energie (kJ)2880 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17 g
Vezels11.3 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

Spread maken
3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en de olijfolie met rozemarijn met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

Pizza beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.