Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons

Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons

met witte rijst en spiegelei

Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaïaanse loco moco. Het is een fusie tussen de Amerikaanse en Aziatische keuken en werd voor het eerst gecreëerd in 1949. De lokale tieners die als een van de eersten het gerecht bestelden gaven het gerecht haar naam.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3555 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels8 g
Eiwitten36.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in schijfjes en de paprika in blokjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en paprika toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een grote kom de bouillon met de tomatenpuree, sojasaus, ketjap, bloem en suiker. Voeg het mengsel toe aan de pan met de champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 - 8 minuten op laag vuur indikken. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Spiegelei bakken
4

Verhit een tweede pan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren.

Burger bakken
5

Bak in dezelfde pan 1 spiegelei per persoon (zie Tip).

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van de burger? Voeg dan nog een klein klontje boter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de sticky groenten over de hamburger. Serveer met het spiegelei.