Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

Haal het vakantiegevoel in huis met deze friskruidige gyrosschotel met komkommer, labne en koolrabi. Eet deze maaltijd op in de zon en je waant je voor even in Griekenland. Wist je trouwens dat koolrabi helemaal geen kool is, maar een knol?

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gedroogde tijm

⅓ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2720 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

Groenten snijden
2

Schil ondertussen de koolrabi en snijd in plakken en dan in blokjes van een 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.

Koolrabi bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg 3 el water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgyros bakken
4

Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

Tomaten toevoegen
5

Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.