Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipgyros
30 gram
Mesclun
40 gram
Labne
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de slamix en de helft van de gyros toe aan de bulgur. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige slamix toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de gyros en slamix erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.