Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes

Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes

met broccoli en citroen

Speciaal ingrediënt in je box! De zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustgebieden. Het heeft een knapperige textuur en een zoute, licht pittige smaak die doet denken aan de zee.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

25 gram

Zeekraal

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3019 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten36.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Pasta koken
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de mafaldine. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de mafaldine, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water (zie Tip).

Tip: Besprenkel de mafaldine met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Ui en knoflook fruiten
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Doradefilet bakken
4

Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Mengen
5

Voeg ondertussen de mafaldine toe aan de sauteerpan met groenten en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de mafaldine over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.