Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze frisse ravigotesaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Meergranenvisburger
(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)
30 gram
Rucola en veldsla
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes daarna nog 5 - 10 minuten verder.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1 el boter per persoon in dezelfde pan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar wanneer hij een goudbruin korstje heeft.
Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing (zie Tip).
Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en de visburger over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.
Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.