Naanpizza met aubergine en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en basilicumcrème

Het maken van pizza hoeft niet lang te duren. Beleg je naanbrood met mozzarella, aubergine en paprika. In de oven smelten de smaken heerlijk samen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2608 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne schijfjes. 
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bestrooi de aubergineschijfjes met zout en bak 3 - 4 minuten per kant. 
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineschijfjes, de paprika en de mozzarella (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de naanpizza met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza met de salade.