Parelcouscoussalade met gegrilde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met gegrilde kip

Parelcouscoussalade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing

Je serveert de salade met kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels10.3 g
Eiwitten42.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog op laag vuur. 
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Kip bakken
2
  • Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kip 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is (zie Tip).

Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en paprika in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaasblokjes en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.