Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Courgette
1
Bosui
¼
Citroen
2 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
30 gram
Mesclun
60 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.
Verdeel de pastasalade over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.
Tip! Heb je bleekselderij over van de vissoep? Snijd deze dan in dunne plakken en bak mee met de courgette.