Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak zoals onze mozzarellabol.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Geraspte mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met flink wat zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken.
Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en Italiaanse kruidenmix 2 - 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat pruttelen tot verder gebruik.
Verspreid de bloem met peper en zout over een groot bord. Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak een paar aubergineplakken per keer in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de boter in dezelfde pan van de aubergine op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Meng ondertussen de pasta door de tomatensaus.
Schep de pasta met saus in een ovenschaal. Leg de kipfilet op de saus en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de mozzarella en bak 5 - 8 minuten in de oven. Verdeel de pastaschotel over de borden.