Pastaschotel met kip uit de oven
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Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in romige saus met Italiaanse groenten

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3169 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels0.5 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Cuire les rigatoni
1

Préchauffez le four à 200°C. Pour les rigatoni, portez de l’eau à ébullition dans la casserole avec une bonne pincée de sel. Faites-les cuire 13 à 15 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Cuire les légumes
2

Pendant ce temps, faites chauffer la moitié de l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la sauteuse. Ajoutez-y les légumes et 2 cs d’eau par personne, couvrez et faites cuire à l’étuvée 8 à 10 minutes. Remuez de temps en temps. Salez et poivrez.

Tip: De groenten gaan straks maar kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.

Cuire le poulet
3

Faites chauffer le reste d’huile d’olive dans la poêle et faites-y cuire le poulet émincé 4 à 6 minutes. Il ne doit pas être encore totalement cuit.

Mélanger la crème fraîche
4

Pendant ce temps, émincez ou écrasez l’ail. Mélangez l’ail, la crème fraîche, les épices italiennes et l’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez généreusement. Incorporez ensuite la crème fraîche, les rigatoni et le poulet aux légumes et versez ce mélange dans le plat à four.

Gratiner les pâtes
5

Saupoudrez le fromage vieux râpé sur le plat à four et enfournez-le 6 à 8 minutes.

Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal iets langer in de oven laten staan.

Servir
6

Servez le gratin sur les assiettes.