Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

Rigatoni al forno met mozzarella en Parmigiano Reggiano

met linzen en wortel

De naam rigatoni komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent. In dit recept bereid je deze 'al forno', wat Italiaans is voor 'uit de oven'!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½

Tomatenpuree

200 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3164 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten102.6 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels14.6 g
Eiwitten35 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm. 
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en weeg 75 g per persoon af.
  • Snijd het basilicum in reepjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 13 minuten (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en wortel 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden, de oregano en bouillon toe.
  • Draai het vuur laag en laat 12 minuten stoven (zie Tip). 
  • Voeg de linzen en de helft van het basilicum toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Bedek de pasta met de kazen. 
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin begint te kleuren. 
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het overige basilicum.