Romige gigli met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gigli met portobello

Romige gigli met portobello

met tomatentapenade, walnoten en spinazie

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3367 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels10.9 g
Eiwitten22.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta en verkruimel het bouillonblokje erboven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de portobello in de helft en daarna in schijfjes.
  • Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar in de pot. Giet af, maar bewaar minstens 100 ml kookvocht per persoon. Houd apart.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur. Voeg de portobello toe.
  • Bak tot het vocht van de portobello verdampt is. Voeg dan de walnootstukjes en de helft van de Siciliaanse kruidenmix toe. Bak 3 minuten en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Schep de gebakken portobello in een kleine kom en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit in dezelfde pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de overige Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de zure room, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan (zie Tip).

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden.
  • Schep de portobello en walnootstukjes over de pasta.